Tribina "Može li bolje"

Poštovani,

Udruga građana „Riječki val“ poziva Vas na tribinu pod nazivom "Rijeka - može li bolje?", koja se tematski nastavlja na tribinu održanu prije četiri godine, a vezanu za važno pitanje ubrzanja rasta i razvoja Rijeke i Primorsko-goranske županije.
U prezentaciji najnovijih podataka pomoći će nam tvrtka Bisnode za gospodarske pokazatelje, prof. Stjepan Šterc sa PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, te Boris Popović iz Riječkog vala.
Tribina će sadržavati  tri izlaganja: u prvom će gospodin Branimir Kovačić iz Bisnoda prezentirati podatke njihovog sofware-a „Smart Vision“ namijenjenog gradovima, općinama i županijama, te usporediti glavne ekonomske pokazatelje grada Rijeke i PGŽ u razdoblju protekle četiri godine. Također će se ti podatci usporediti s nama najbližim jadranskim gradovima i županijama u istom vremenskom razdoblju.
U drugom predavanju prof. Stjepan Šterc iznijeti će podatke najnovijeg demografskog istraživanja o depopulaciji u Republici Hrvatskoj, uzrocima i posljedicama takvog trenda, stanju u našem gradu i županiji, te će prikazati neke uspješne primjere rješavanja depopulacije u svijetu.
U trećem dijelu tribine, član Riječkog vala Boris Popović osvrnut će se na predložena rješenja prethodne tribine Udruge pod nazivom "Izlazak iz prosječnosti - preko ekonomije znanja do društva znanja (http://www.rijeckival.hr/clanci/izlazak-iz-prosjecnosti/), što je od toga realizirano u četiri godine, koje su greške u koracima počinjene  i što je potrebno učiniti kako bi se mobilizirali svi raspoloživi resursi  s ciljem ostvarenja pune zaposlenosti, visoke dodane vrijednosti, trajne konkurentnosti i međunarodne povezanosti ovoga kraja.
Nakon izlaganja planirana je rasprava.

Tribina će se održati u utorak, 21. ožujka u 18 sati u dvorani F-230 Filozofskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Očekivano trajanje tribine je 90 minuta.

Pozivamo Vas na raspravu s puno blagih riječi i jakih argumenata, s ciljem boljitka grada i županije.