Tribina "Zašto živjeti u Rijeci"

Riječki val je udruga građana koja se bavi promicanjem kulture življenja u riječkom prostoru. Nastala je spontanim okupljanjem generacijski bliskih Riječana različitih profesionalnih profila, koji dijele razmišljanje da razvoj društva prije svega ovisi o aktivnosti samih građana, što se najbolje može vidjeti kroz povijesni razvoj Rijeke. 

Udruga je prošle godine provela natječaj za projekt Riječke klupe, koji je zapažen u stručnim krugovima i prezentiran u sklopu izložbe “Design tourism – Croatian holiday 2012” u Milanu, Sofiji i Beogradu, a sada započinje s organizacijom razgovora i diskusija o suvremenim gospodarskim i kulturnim izazovima grada Rijeke.

Jedna od prvih takvih tribina, pod nazivom  „ZAŠTO ŽIVJETI U RIJECI“ , održat će se u srijedu, 23. svibnja 2012., s početkom u 17.30 sati, na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilišna avenija 4, Kampus, Trsat, predavaonica F-006).
Činjenica je da je Rijeka grad koji kroz dva posljednja popisa bilježi pad broja stanovnika, koji vrlo jasno pokazuje negativni trend razvoja grada.
No istovremeno, isti grad mnogi prepoznaju kao atraktivan prostor za život.

Ovom javnom tribinom želimo potaknuti raspravu o mogućnostima za promjenom ovog negativnog trenda, kroz primjere onih koji su odabrali Rijeku kao mjesto za svoj život.
Tribina je organizirana u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, a na njoj će sudjelovati gosti koji su odabrali Rijeku kao mjesto za život, i to:  Dr. Antonio P.Passaro, direktor uprave tvtke Adriatic Gate Container Terminal, Rijeka, Dr. Miroslav Reljanović, direktor tvtke Ergomed d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Igor Rožić, dipl.ing.arh., predsjednik Društva arhitekata Rijeka, Prof.dr.sc.Zlatan Car, prodekan Tehničkog fakulteta u Rijeci.
Moderator tribine je Dr. Amir Muzur, a uvodno izlaganje, s osvrtom na povijesni razvoj grada Rijeke, održat će Igor Žic.